Masterpiece of

tres doux

There are many variations of passages of Lorem
Ipsum available, but the majority.
Image Alt

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Our Story

Η Ιστορία μας. .

Το «Γλυκάκι – Παραδοσιακές Γεύσεις Οξυλίθου», είναι μια επιχείρηση, που δραστηριοποιείται από το Μάιο του 2011 στον Οξύλιθο Κύμης Ευβοίας αξιοποιώντας τον αγροτικό πλούτο της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, το Γλυκάκι παράγει με τις πατροπαράδοτες παραδοσιακές συνταγές, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και γλυκά ταψιού, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ως πρώτη ύλη φρούτα και ξηρούς καρπούς της περιοχής.
Όραμά μας είναι να αναδείξουμε τον ευλογημένο τόπο μας και ταυτόχρονα να ζήσουμε και να εξελιχθούμε, εμείς και τα παιδιά μας, στη γη των προγόνων μας, προσφέροντας παράλληλα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε αρκετούς συνανθρώπους μας.
 1. Επιστροφή στο χωριό

  2011. - Απόφαση για μεταποίηση αγροτικού πλούτου (φρούτων - λαχανικών) σε προϊόντα '' σε βάζο'', με όραμα την επέκταση στο εξωτερικό. Ίδρυση μικρού καταστήματος ζαχαροπλαστικής και εργαστηρίου.

 2. Έναρξη συνεργασίας με τοπικές επιχειρήσεις

  2012. - Έναρξη συνεργασίας με Σούπερ Μάρκετ της Εύβοιας (Γαληνός) και μικρό δίκτυο διανομής εντός Ευβοίας σε φούρνους - ζαχαροπλαστεία.

 3. Βράβευση από το CGIU

  2014. - Βράβευση από το CGIU (ίδρυμα της κας Αγγελοπούλου) για την κοινωνική προέκταση της επιχείρησης: Προσφορά εργασίας σε άνεργες γυναίκες και αξιοποίηση αγροτικής παραγωγής. Σημαντική χρηματική ενίσχυση και επέκταση καταστήματος λιανικής. Μετάβαση στην Αμερική για τον Γιώργο Τσακοφίτη στο Πανεπιστήμιο Arizona State University, για μετεκπαίδευση.

 4. Πιστοποίηση ISO HACCP

  2015. - Μετά από τη κατάλληλη εκπαίδευση προσωπικού ως προς την ορθή οργάνωση και έλεγχο ποιότητας παραγωγής, αλλά και εξυπηρέτησης, είμαστε πλέον πιστοποιημένοι με ISO HACCP.

 5. Βραβείο καλύτερης Μαρμελάδας στον διαγωνισμό Great Taste Awards

  2016. - Παγκόσμια βράβευση στο διαγωνισμό Great Taste Awards (χρυσό αστέρι) για πρωτότυπο προϊόν ''Μαρμελάδα Σύκου με αστεροειδή γλυκάνισο''

 6. Συμμετοχή σε μεγάλες κλαδικές εκθέσεις τροφίμων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

  2017. - Έχοντας συμμετάσχει σε μεγάλες εκθέσεις τροφίμων (Expotrof, Foodexpo, Food n ' Life Μόναχο), καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πωλήσεων, προμηθεύοντας καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 7. Εδραίωση συνεργασιών σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

  2018. - Με τη καλή ποιότητα των προϊόντων μας και πάνω απ'όλα την άριστη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που χτίσαμε στις επαγγελματικές μας σχέσεις , καταφέραμε να δημιουργήσουμε σταθερές συνεργασίες σε πέντε χώρες (Ολλανδία, Γερμανία, Νορβηγία, Αγγλία, Κύπρος) στο εξωτερικό και ένα δίκτυο 50 σημείων λιανικής στην Ελλάδα.

 8. Δημιουργία νέας γκάμας προϊόντων και παρουσίαση τους στο εξωτερικό.

  2019. - Συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις (Ισραήλ, Γερμανία) και σημαντική διεύρυνση προϊοντικής γκάμας (chutneys, επαλλείμματα σοκολάτας κ.α).

Our Personel

Ανθρώπινο Δυναμικό

Το Γλυκάκι δεν είναι μόνο μια οικογενειακή επιχείρηση! Κι αυτό γιατί το εργαστήρι μας προσφέρει τη δυνατότητα σε άνεργες νοικοκυρές της περιοχής να εργαστούν σε ένα περιβάλλον φιλόξενο και αξιοπρεπές μεταδίδοντάς μας τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ως πρώτη ύλη φρούτα και ξηρούς καρπούς της περιοχής μας συνιστά επικερδής αξιοποίηση των προϊόντων της τοπικής αγροτικής κοινωνίας.
Η βοήθεια σε κοινωνικά αποκλεισμένες γυναίκες και η αξιοποίηση της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής ήταν ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους το 2014 το πρότζεκτ ΓΛΥΚΑΚΙ βραβεύτηκε από το ίδρυμα Angelopoulos CGIU Felllowship, ενώ το ίδιο ίδρυμα πρόσφερε τη δυνατότητα στον εμπνευστή και ιδιοκτήτη της επιχείρησης Γιώργο Τσακοφίτη, να παρακολουθήσει στο Arizona State University στις ΗΠΑ μια σειρά σεμιναρίων και να γνωρίσει ανάλογα projects από όλο τον κόσμο.

Τσακοφίτης Γεώργιος

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – CEO

Σπουδες σε διοικηση επιχειρησεων και risk management (πανεπιστημιο πειραιως – arisona state university)

Σεμιναρια σε burgers / παγωτο/ ζαχαροπλαστικη

Συμμετοχη σε κλαδικες εκθεσεις: foodexpo-expotrof-helexpo δεθ (ελλαδα)

Εξωτερικο: food n’ life μοναχο, israfood ισραηλ, πρασινη εβδομαδα βερολινο

7ετής εμπειρια στο management ζαχαροπλαστειου – εργαστηριου παραδοσιακων γλυκων

Our Workshop

Το Εργαστήρι μας

Η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων μας, διασφαλίζονται από τις σύγχρονες προδιαγραφές και την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Πέρα απ’ τα γνωστά παραδοσιακά γλυκά, η περιοχή μας φημίζεται για μια σειρά προϊόντων, όπως είναι τα ξηρά σύκα, το μέλι, το λάδι, το κρασί και τα παράγωγα του μούστου, το πετιμέζι, τα σουτζούκια, το παστοκύδωνο, προϊόντα που κατόπιν παραγγελίας, μπορούμε να ετοιμάσουμε μόνο για σας!
Η πολυετής πείρα μας, το μεράκι μας, η ανάγκη μας να ζήσουμε και να εξελιχθούμε στον τόπο καταγωγής μας και η ευλαβική τήρηση των πατροπαράδοτων παραδοσιακών συνταγών, είναι το «μυστικό» της επιτυχίας μας. Όλα μας τα προϊόντα είναι φτιαγμένα από εξαιρετικής ποιότητας υλικά, ώστε να ανταποκρίνονται στις υψηλές γευστικές μας απαιτήσεις.
Συνεπείς στην οικογενειακή παράδοση, εξελίσσουμε τα εκλεκτά μας προϊόντα, καθιστώντας τα γνωστά στο ευρύ κοινό, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας!

Our Village

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Ο Οξύλιθος είναι το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Κύμης. Απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, στην κεντρική Εύβοια, προς τη μεριά του Αιγαίου. Είναι χτισμένος πάνω σε ένα λόφο, στην πλαγιά ενός σβησμένου ηφαιστείου. Έχει υπέροχη θέα και πολύ πράσινο. Ο Οξύλιθος είναι γνωστός ως ο ‘’Μυστράς’’ της Εύβοιας, γεγονός που οφείλεται στο ότι έχει τέσσερις βυζαντινές εκκλησίες, σπουδαία χριστιανικά ερείπια και πολύ γνωστά έθιμα, όπως το πανηγύρι της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο. Καταλήγει σε μια όμορφη παραλία που ονομάζεται Στόμιο, ένα καλοκαιρινό θέρετρο, το οποίο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι γεμάτο από κόσμο.
125
Πελάτες
10
Προσωπικό
2
Βραβεία
40
Προϊόντα

Certifications

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η επιχείρησή μας έχει αναπτύξει και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων, που ανταποκρίνεται στις απαιτήσει του ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005.
el